maanantai 7. joulukuuta 2015

1,5 vuotta

Milloin teille tulee vauva? Tuota kysymystä olen kuullut viime aikoina erittäin usein ja pohdin siihen vastausta mielessäni koko ajan. En tiedä mitä vastaisin kyselijöille. Yleensä vaihdan puheenaihetta tai naurahdan ettei perheenlisäyksen aika ole vielä. Vaikuttaa siltä, että olen saanut ystävät ja läheiset uskomaan, että emme halua lapsia vielä. Totuus on kuitenkin hieman toinen.

Kesällä 2014 päätimme puolisoni kanssa jättää ehkäisyn pois ja elimme seuraavat kuukaudet jännittäviä aikoja. Lähdimme matkaan ajatuksella, että tulee sitten kun on tullakseen. Kuvittelin kuitenkin alusta asti raskausoireita ja ajattelin, että ensi kesänä meillä on vauva. Että meitä on kolme! Olemme perhe! Kun yrityskuukausia oli takana yli kuusi ja menkat alkoivat joka kuukausi ajallaan, aloin jo hieman ahdistua.Onkohan meissä jotain vikaa? Mitä pitäisi tehdä? Ja milloin?

Nyt joulukuussa tulee täyteen, että ilman ehkäisyä on oltu 1,5 vuotta. Puolitoista vuotta. Olen kuullut, että suurin osa naisista raskautuu vuoden sisällä ehkäisyn lopetuksesta. No, itse en selvästikkään kuulu tähän joukkoon. En tosin voi sanoa, että yritystä olisi takana tuo reilu vuosi... en ole testannut ovulaatiota enkä muutenkaan suuremmin analysoinyt tuntemuksiani, varsinkaan alkujännityksen laannuttua. Ollan menty ihan fiilispohjalta, mutta tulosta ei ole tullut. Nyt on aika ottaa ovulaatiotestit vihdoin käyttöön.

Olen lueskellut muiden kirjoittamia blogeja monta vuotta. Viime aikoina blogien sisältö on painottunut blogeihin, joissa vauvaa on toivottu ja yritetty pidemmän aikaa. Ihan niin kuin mekin. Halusin aloittaa blogin, koska haluan avautua salaisesta vauvahaaveesta tänne. Toivon, että blogi tuo myös vertaistukea itselleni ja muille.

Tervetuloa mukaan odotottamaan ja haaveilemaan plussasta!

4 kommenttia:

 1. Jään ehdottomasti seurailemaan myös teidän taivalta ja pitämään peukkuja plussaukselle :) Niin tuttu tarina. Meilläkin alussa ajateltiin, että tulee kun on tullakseen ja kun aloin lukemaan netistä kokemuksia, niin alkoi mietityttämään, että onkohan meissä nyt jotain vikaa. Lapsettomuustutkimuksiin en ole kuitenkaan vielä tohtinut hakea, koska en vielä koe yrittäneeni täysillä. Kaikki niksit on siis tervetulleita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten kivaa! Ihanaa tietää, että joku lukee miten meidän taival edistyy! Ja niinpä, nyt aion ottaa kaikki keinot käyttöön, jotta voi ajatella yrittäneensä kunnolla! Jos ei kesään mennessä ole plussaa tullut, niin sitten on kyllä hakeuduttava tutkimuksiin... huh!

   Poista
 2. Kiva kun alat kirjoittaa. Jään seuraamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja ihanaa tietää, että on seuraajia! :) Vähän tönköltä tuo kirjoittaminen ainakin näin alkuun tuntuu, mutta ehkä se siitä lähtee!

   Poista

Olen iloinen kommentistasi! ♥