torstai 20. syyskuuta 2018

Kontrollikäynti

Ajattelin tulla heti kertomaan kuulumiset lääkärikäynnin jäljiltä. Sain tosiaan ajan gynekologille, kun neuvolalääkärin mielestä kohdunkaula oli jo niin pehmeä ja sen alapuolella näkyi "pahkuroita". Minua tietenkin jännitti tuo käynti ihan suunnattomasti! Onneksi lääkäri oli aivan äärimmäisen mukava ja tuli heti luottavainen olo.

Sisätutkimuksessa kohdunkaulan tilanne oli sormilla tunnusteltaessa 3 cm ja ultralla katsottuna 6 cm! Eli oikein hyvä tilanne. Kohdunsuu oli kiinni ja hieman pehmentynyt, mutta se on kuulemma ihan normaalia näillä viikoilla. Ne pahkurat jäivät osittain arvoitukseksi. Aluksi lääkäri arveli niiden olevan kondyloomaa(!), mutta ne olivat kuulemma liian pehmeitä ollakseen sitä. Ilmeisesti raskaus on aiheuttanut limakalvoissa muutoksia? Asiaa ei kuitenkaan kannata murehtia enempää, vaan tilannetta katsotaan jälkitarkastuksessa synnytyksen jälkeen.

Sisätutkimuksen jälkeen katseltiin vielä vauvaa ultralla. Ihan pienen hetken ajan tuijotin vain kattoon ja mietin, että jos sykettä ei näykkään. Sitten käänsin katseeni ruudulle ja siellä sydän sykki kovasti ja vauva viuhtoi käsiään ja jalkojaan. Kaikki näytti olevan kunnossa ja tällä hetkellä vauvan paino on 1267 g. Kaikki mitat menivät keskikäyrien mukaan.

Lääkäri sanoi, että voin tehdä kaikkea oman jaksamisen ja omien tuntemusten mukaan. Kysyin, että uskallanko lähteä vielä kylpylälomalle ja se on kuulemma OK kunhan ei ihan viimeisillä viikoilla lähde. Silloin kohdunsuu voi olla jo avautunut. Hän toivotteli kovasti onnea loppuraskauteen ja synnytykseen. Käynnistä jäi hyvä mieli ja nyt uskallan taas nauttia raskaudesta!

4 kommenttia:

 1. Kiva, kun tulit heti päivittelemään kuulumiset ja kaikki on hyvin :) Voimia loppuodotukseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kävit jättämässä kommentin! Oli todella helpottavaa kuulla hyvät uutiset. Kiitos paljon :)

   Poista
 2. Huojentava kuulla ettei ennenaikaista etenemistä ole tapahtunut. Rauhallista jatkoa - fyysisellä ja mielenrauhan puolella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Aloin jo henkisesti valmistautua mahdolliseen sairaslomaan ja pakkolepoon... lueskelin jopa ennenaikaisista synnytyksista tietoa. Onneksi pelot osoittautuivat turhiksi! Kiitos paljon :) <3

   Poista

Olen iloinen kommentistasi! ♥