perjantai 9. helmikuuta 2018

Tilannekatsaus

Kirjoittelu jäi blogin aloituksen jälkeen todella vähäiseksi... Se johtuu oikeastaan täysin siitä, että asiat ovat junnanneet paikallaan eikä ole ollut mitään mistä kirjoittaa. Voisin ehkä kertoa mitä viimeisen vuoden aikana on tapahtunut...

Aika tarkalleen vuosi sitten sanoin miehelle, että haluan alkaa tutkia tätä meidän lapsettomuutta. Hän ei laittanut vastaan ja varasin heti ajan yksityiselle gynekologille, joka teki lähetteen julkiselle puolelle lapsettomuustutkimuksiin. Saimme ajan todella nopeasti maaliskuun alkuun. Ensimmäisellä käynnillä juteltiin ja meille molemmille määrättiin erilaisia testejä ja kokeita. Tulosten perusteella syynä on selittämätön lapsettomuus. Huhtikuussa lääkäri suositteli, että menisimme suoraan hedelmöityshoitoihin, koska yritystä on takana jo niin kauan. Se tuli jollain tapaa shokkina, sillä olin elätellyt toiveita ovulaation induktiosta tai inseminaatiosta. Sanoin, että meidän (tai oikeastaan minun) täytyy sulatella asiaa ja lupasin palata asiaan.

Palasin asiaan vasta marraskuussa ja soitin lääkärille. Hän teki meille molemmille lähetteen verikokeisiin (minulle hormoni- ja infektioverikokeet, miehelle infektioverikokeet). Verikokeissa kaikki oli kunnossa ja pian saimmekin naapurikaupungista kutsun hedelmöityshoitojen suunnittelukäynnille.

Suunnittelukäynti oli heti tammikuun alussa ja jännitin sitä suunnattomasti. Kotikaupunkimme sairaalassa ei tehdä hedelmöityshoitoja vaan ajoimme reilun 250 kilometrin päähän naapurikaupunkiin. Tuo automatka tuntui todella pitkältä. Käynnistä jäi kuitenkin todella posittivinen fiilis! Olin myös iloiseti yllättynyt, että jono on tällä hetkellä lyhyt. Pääsemme aloittamaan maaliskuussa (eli ENSI kuussa!!). Verikokeet ja seurantaultrat teemme täällä kotikaupungissa, mutta punktiota ja alkionsiirtoa varten ajamme naapurikaupunkiin.

Tarkoitus on tehdä ICSI lyhyellä kaavalla. Jollain tapaa en jännitä, vaan olen aika innoissani! Olo on todella toiveikas. Tottakai tiedostan, että nuo hoidotkaan ei tuo kaikille sitä toivottua lopputulosta... Jos jollakin teistä on kokemuksia ICSI:stä, niin kertokaa ihmeellä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kommentistasi! ♥