maanantai 30. huhtikuuta 2018

Klara Vappen!

Kirjoittaminen on jäänyt sairasloman jälkeen vähäiseksi... iltapäivisin olen todella väsynyt ja koko loppupäivä töiden jälkeen menee sohvalla makoillessa. Halusin kuitenkin tulla kertomaan viimeisimmät kuulumiset ja vappusuunnitelmamme! Vietän tänään vapaapäivää ja nautin tässä samalla aamupalaa kaikessa rauhassa.

Oireet on edelleen samanlaiset kuin aiemmin. Turvonneet ja kipeät rinnat, väsymys, turvotus ja huonosti nukutut yöt. Uutena on tullut myös huimaus. Kun nousen seisomaan liian nopeasti, alkaa huimata todella ikävästi. Lisäksi liian pitkät ruokailuvälit ja nälkä saa aikaan huonon ja oksettavan olon. Kun se olotila iskee päälle, on pakko saada suuhun jotain syötävää aivan samantien.

Raskautta ajatellessa tunnen edelleen lähinnä huolta ja murhetta. Moni sanoo minulle, että nyt vain nautit ja rentoudut... MITEN? Noh, äsken ajattelin helpottaa omaa oloani edes hiukan ja varasin perjantaille ajan yksityiselle gynekologille. Ajanvaraaminen on tehty niin pirun helpoksi netissä. Sinne käynnille huiskahtaa satanen (tai enemmänkin?), mutta haluan saada rauhallisen ultrauskokemuksen, jossa alkio mitataan. Jotta ette pitäisi minua aivan seonneena, menen vastaanotolle osittain myös niiden munasarjojen vuoksi. Nehän olivat hyperstimulaation aikaan todella suuret eivätkä viimeisimmät ultrauksen yhteydessä olleet osoittaneet paranemisen merkkejä. Haluan siis tietää myös niiden tilanteen ja kysyä olisiko minun mahdollista palata pian liikunnan pariin. Mitä ajatuksia teissä herättää, että menen toiseen varhaisultraan? Ymmärrettekö kantani vai vaikuntako vain täysin sekopäiseltä?

Me vietetään tänään miehen kanssa viidettätoista(!!!) vappua yhdessä!  Suunnitelmana on mennä erään toisen pariskunnan kanssa syömään ja sen jälkeen viettämään iltaa heille. Muut nauttivat luultavasti alkoholia, mutta ei se minua haittaa. Olen paljon mieluummin tässä tilassa missä olen <3 Tuntuu kuitenkin kivalta laittautua ja lähteä ihmisten ilmoille viettämään iltaa. Suurin ongelma lienee, että mitä laitan päälleni. Turvotus on nimittäin kova jo näin aamusta! Oikein ihanaa vappua teille kaikille :)

P.S. Tänään rv 8+0!!

4 kommenttia:

 1. Ymmärrän ihan täysin tuon halusi mennä toiseen varhaisultraan, mutta allekirjoitan myös tuon "rentoudu ja nauti"- osion (jos vaan suinkin pystyt). Itsehän ramppasin yksityisellä ultrassa ainakin 5 kertaa, teetin melkein tonnin maksavan nipt- testin jne. Eli ymmärrän hyvin! Huoli on kova, mutta niin sen kuuluukin olla- kasvaahan siellä sun elämäsi tärkein juttu :)
  Mä kyllä suosittelen tekemään kaikki temput, mitkä vaan sun mieltäsi rauhoittaa. Sitten on helpompi nauttiakin raskaudesta. Ja siitä tosiaan kannattaa nauttia, koska ihan pian se on ohi. Aika menee niin hurjaa vauhtia. Etenkin tuo lause, että teit aamiaisen rauhassa, tekee mut suorastaan kateelliseksi. Nimittäin niitä rauhallisia aamuja ei sitten enää ole, tai ainakin tosi harvoin. Joten nauti ihan pikkujutuista, jotka nyt tuntuu itsestään selviltä: aamiaisista, saunasta, rauhassa shoppailusta, kampaajasta jne.
  Innolla täällä seuraan sun matkaa <3 Hyvää vappua!

  VastaaPoista
 2. Apua, tuli ihan kyyneleet silmiin, kun luin tuon ihanan kommenttisi! <3 Kiitos paljon paljon kaikista lohduttavista ja tsemppaavista sanoistasi! Helpottavaa tietää, että joku muukin on todella käynyt useassa ultrassa alkuvaiheessa ja panikoinut alussa. Tällä hetkellä nimittäin tuntuu, että olen ainut joka käy näitä asioista läpi... vaikka eihän se todellakaan ole niin :D

  Ja kyllä, yritän todella nauttia näistä rauhallisista päivistä ja tehdä kaikkea itselle mieleistä. Loppuvuodesta se ei enää ole mahdollista (tai ainakaan näin helppoa!). Ihanaa kuulla, että seurailet innolla tätä jännittävää matkaani <3 Minäkin olen lukenut pitkään blogiasi, mutta en ole saanut aikaiseksi jättää kommenttia... pitäisi aktivoitua, koska kommentteja on aina kiva saada :) Kivaa vappua vielä sinnekin!

  VastaaPoista
 3. Itsehän kävin myös 2x varhaisultrassa ja rv10 oli neuvolalääkäri ja siellä myöskin ultra, ainakin sain mielenrauhan. Ostin myös kotidopplerin, sitä käytin vasta rv 12 alkaen siihen asti kunnes tunsin liikkeet, en olisi voinut olla ilman sitä. Sitä osasi nauttia raskaudesta vasta ru:n jälkeen vähitellen, muuten jännitti/pelotti kokoajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, helpottavaa kuulla, että sinäkin kävit useasti ♥ kyllähän se kummasti rauhtoittaa mieltä... ainakin hetkeksi! Kirjoitinkin jo postauksen toisesta varhaisultrakäynnistäni ja kaikki oli hyvin! Minäkin olen miettinyt tuota doppleria, mutta ainakin nyt tuntuu siltä etten sitä hanki... (odotahan muutama viikko....! :D). Ihanaa kevättä ja vauva-arkea teille ♥♥

   Poista

Olen iloinen kommentistasi! ♥