lauantai 7. huhtikuuta 2018

RV 4+5

Hei kaikki ja ihan tuhannesti kiitoksia kaikista onnitteluista, joita laitoitte edellisiin postauksiin! <3 On ihanaa miten moni siellä ruudun toisella puolella seuraa tätä matkaa ja jaksaa tsempata. Olen todella iloinen teistä kaikista <3

Samalla pahoittelut, että postaustauko venyi näin pitkäksi... siihen on syynsä. Heräsin tiistai-keskiviikko välisenä yönä ihan hirveään vatsakipuun ja mies vei minut päivystykseen. Sieltä sitten pääsin suoraan osastolle nesteytykseen. Veriarvoissa oli vähän heittoa ja kuivumisen merkkejä havaittavissa. Myös munasarjat oli vieläkin suuremmat kuin edellisellä viikolla! Eli huonompaan suuntaan oltiin menty, vaikka olin juonut paljon ja levännyt koko ajan. Tällä kertaa en ollut tippa linsissä, vaan jäin osastolle mielelläni. Kotona oleminen pelotti jollain tapaa.

Keskiviikko meni ihan mukavasti ja minuun tankattiin iv:nä nestettä 3000 ml ja lisäksi join toiset 3000 ml. Kuulostaa kyllä todella hurjalta! Vessassa saikin ravata koko ajan. Keskiviikko-torstai välisenä yönä heräsin taas vatsakipuun ja sain jotain todella vahvaa kipulääkettä. Sen ottaminen oli suuren suuri virhe, sillä se aiheutti huimausta ja pahoinvointia. Ilmeisesti se laukaisi myös migreenin ja torstai menikin päänsärystä kärsiessä ja oksennellessa. Olo oli ihan hirveä ja lääkärin käydessä luonani tuli vähän itkettyä. Onneksi olin sairaalassa ja nestetasapainoa saatiin ylläpidettyä olemalla koko ajan tipassa... illalla sain pahoinvointilääkettä suoraan suoneen ja otsalle kylmäpakkauksen helpottamaan päänsärkyä. Niiden avulla nukuinkin hyvät yöunet.

Perjantai valkeni paremmissa tunnelmissa. Havaittavissa oli pientä etovaa oloa ja jomotusta päässä. Olin todella iloinen, kun lääkäri tuli luokseni jo heti aamupäivällä ja sain luvan lähteä kotiin. HCG oli eilen, virallisena testipäivänä, 878. Se on ilmeisesti ihan hyvä? Lääkäri antoi myös ymmärtää, että etova olo voisi olla jo raskauspahoinvointia. Apua, nytkö sekin jo alkaa? Sain viikon lisää sairaslomaa, ohjeet levätä ja juoda 2,5 litraa nestettä päivässä. Eli samalla kaavalla mennään kuin aiemminkin... olo ei ole vieläkään helpottanut ja välillä tuntuu aika epätoivoiselta. Lääkäri kyllä sanoikin, että toipumisessa menee ennemmin viikkoja kuin päiviä.

Sain ajan ensimmäiseen ultraan ke 2.5. Soittelin naapurikaupungin sairaalaan ja kerroin hoidoin tuloksesta. Sieltä sanottiin, että ultran pitäisi olla jo ti 24.4. jolloin viikkoja on kasassa 7+0. Minäkin mietin, että tuo toukokuulle saatu aika kuulostaa aika myöhäiseltä? Pitää vielä soittaa kotikaupungin naisten polille ja kysyä, että voitaisiinko tuo saamani aika siirtää viikkoa aikaisemmaksi... ilmeisesti täällä oleva lapsettomuuteen erikoistunut lääkäri on tuolloin lomalla, mutta kai sen voisi joku muukin hoitaa?

Sitten vielä noista raskausviikoista. Minä olin käsittänyt, että punktiopäivä on 2+0 eli minun tapauksessani ma 19.3. Ja nyt tuleva maanantai olisi 5+0. Mutta eilisen klinikalta saamani puhelun mukaan ymmärsin, että vasta punktiosta seuraava päivä olisi 2+0 eli ti 20.3. ja tuleva tiistai olisi 5+0. Tajusiko kukaan :D Miten teillä on nuo viikot laskettu? Eipä sillä sinänsä nyt niin hirmuisesti ole väliä, mutta toki se olisi kiva tietää... ja kuulostaako teistä tuo 2.5. oleva ultra todella myöhäiseltä? Tottakai soitan taas maanantaina yhteen jos toiseenkin paikkaan, mutta kiva kuulla muiden kokemuksia.

Olisi vielä vaikka mitä kirjoitettavaa, mutta jätän ne seuraavaan postaukseen. Tästä tuli jo todella pitkä ja sekava sepustus viime päivistä. Täytyy sanoa, että aika rankkaa on ollut enkä ole pystynyt sisäistämään asiaa, että olisin raskaana. Minä. Raskaana.  Ihanaa viikonloppua kaikille! :)

4 kommenttia:

 1. Hei, ja edelleen onneksi olkoon :) Onnittelin anonyymisti kännykälläni jo aikaisemmin, kun en kuollaksenikaan muista näitä salasanoja ;) HCG minusta näin maallikkona kuullostaa oikein hyvältä. Pääasia on, että se nousee. Itseltäni otettiin se ainoastaan silloin kun plussasin, pari päivää ennen testipäivää ja oli alle 100 (joka sopi silloin viitearvoihin) ja toista ei otettu. Käsittääkseni tuo varhaisultra ei ole pakollinen ja normaalistihan ilman syytä ei ketään ultrata vasta kuin sitten seulonnoissa, jos sinne haluaa. Itse kävin lääkärin loman jälkeen varhaisultrassa, kun kasassa oli 7+5 ihan vain oman mielenrauhani takia, että alkio oli hengissä ja oikeassa paikassa. Oma laskettu aikani ja raskausviikot (itselläni oli säännöllinen kierto) laskettiin edellisistä kuukautisten alkamispäivästä. Punktioajankohdalla eikä alkiosiirrolla ollut sen kanssa mitään tekemistä. Ja ne raskausoireet alkoivat minulla heti punktion jälkeen, kun alettiin käyttämään sitä keltrauhashormonia mahdollista raskautta tukemaan. Viikkoa myöhemmin, joka osui yksiin alkion kiinnittymisen kanssa ne vain pahenivat. Raskausviikolla 5. aloin kärsimään insomiasta ja valvoin käytännössä seuraavat pari viikkoa, samalla kun oksetti ja etoi vuorokauden ympäri ja juoksin vessassa joka välissä yöllä ja päivällä. Jossain vaiheessa opin nukkumaan edes jotenkin, mutta lisää uusia vaivoja vain ilmaantui ;) Itselläni ei ollut hyperä, mutta kaksi todella kivuliasta nyrkin kokoista keltarauhaskystaa, joka lääkärin mielestä oli hyvä juttu, että ylläpitävät nätisti raskautta. Liikkumisen ne kystat ja se pahoinvointi ja unettomuus esti aivan kokonaan. Mutta tsemppiä :) Kyllä se jossain vaiheessa helpottaa... viimeistään siinä vaiheessa ilmeisesti kun se "vauva" muuttaa pois kotoa ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon onnitteluista ja ihanan pitkästä kommentistasi :) Pahoittelut, että vastauksessa kesti näin kauan... Juu, minäkin haluan ehdottomasti mennä tuohon 7+0 ultraan jo ihan oman mielenrauhani takia... minulla on tukilääkitys päällä tuohon saakka ja sitten sitä aletaan pikkuhiljaa purkaa ultran jälkeen. Lisäksi tuon ultran tarkoituksena on minun tapauksessani katsoa, että ovatko munasarjat alkaneet rauhoittua. Nehän siis vain suurenivat ja suurenivat tuon hyperin takia :( Eli monta syytä odottaa ja toivoa tuota ultraa... :D Onneksi sain ajankin vahdettua! Juu, olen samoilla linjoilla... kiertoni on säännöllinen (28 päivää), joten lasken nyt itse sen mukaan raskausviikot... ja punktio oli itse asiassa kiertopäivänä 14, niin senkin puoleen helppoa. Oi, sinulla on ollut kyllä todella paljon oireita heti alkuun! Saapi nähdä milloin minulle alkaa ilmaantua ja miten niistä selvitään! Mukavaa, että seurailet blogiani <3

  VastaaPoista
 3. Tuo 7+0 varhaisultra kuulostaa ihan normaalilta ja järkevältä, meillä oli silloin kun viikkoja oli kasassa 6+4. Eihän se sykekään kovin paljoa tuosta aiemmin ole edes havaittavissa. Toki sitä haluaisi mennä ultrattavaksi vaikka heti plussattuaan, mutta eihän siellä vielä kovin paljoa näkyisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta! Eihän tässä ole enää kuin kaksi viikkoa odoteltavaa :)

   Poista

Olen iloinen kommentistasi! ♥