maanantai 25. kesäkuuta 2018

Toinen neuvola ja juhannus

Torstaina oli toinen neuvola. Edelliskerralla saatiin voimavaralomakkeet täytettäväksi ja oli toivomus, että tullaan toisellekin neuvolakäynnille yhdessä. Otin siis miehen matkaan, mutta eipä lomaketta tai parisuhdetta juurikaan käyty läpi eli sinänsä käynti oli miehen kannalta aika turha. Sovittiin miehen kanssa, että käyn jatkossa neuvolassa yksin (ja niin taitavat tehdä monet muutkin). Muuten käytiin läpi peruskuulumiset ja saatiin aikataulut loppuvuoden perhe- ja synnytysvalmennuksiin. Tarkastettiin paino, verenpaine ja virtsa. Paino oli noussut edelliskäynnistä 1,1 kg ja neuvolahoitoja piti nousua maltillisena.  Kuunteltiin ensimmäistä kertaa sydänäänet ja niitä jouduttiin hakemaan aika kauan. Kerrankin en panikoinut, sillä olin onnistunut löytämään ne kotidopplerilla muutamaa päivää aiemmin. Kaikki oli siis jälleen kerran kunnossa ja käynti kesti vain puolisen tuntia. Seuraava neuvola onkin vasta elokuussa ja silloin saan matkaani raskaustodistuksen.

Juhannusta vietettiin kaveriporukalla grillaillen ja herkutellen. Muiden juhannukseen kuului suuressa osassa alkoholi ja juhannusrienhoihin säntääminen. Olin iloinen, että mieheni oli kanssani selvin päin ja lähdettiin ennen puolta yötä kotiin nukkumaan. Oli mukavaa, että meidän kutsuttiin mukaan juhannuksen viettoon, vaikka tuossa kaveriporukassa muiden elämäntilanne on täysin erilainen kuin meidän. Tietyllä tapaa pelkäsin, että minut/meidän jätetään ulkopuolelle, kun meidän elämämme on kokemassa suuren muutoksen. Mutta mukavaa oli! Lauantaina kävimme miehen vanhempien mökille saunassa ja syömässä lisää grilliruokaa. Joka yö tuli nukuttua kymmenen tunnin yöunet eli virtaa uuteen viikkoon riittää! Minulla alkaa tämän viikon jälkeen loma ja lähden viettämään ensimmäistä lomaviikkoa Kreikan lämpöön.

Tällä hetkellä fiilikset ovat siis oikein hyvät ja alussa kokemani pelot ovat hälventyneet huomattavasti. Pystyn nauttimaan tästä kaikesta ja lähipiirin innostus saa minutkin valtaansa. Tänään alkoi raskausviikko 17 ja seuraava etappi on rakenneultra neljän viikon kuluttua. Tämä on niin kovin ihanaa, jännitävää ja onnellista aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kommentistasi! ♥