torstai 17. toukokuuta 2018

Joko saa onnitella....?

Jouduin eilen kohtalaisen mielenkiintoiseen tilanteeseen työpaikalla. Eräs samassa yksikössä kanssani työskentelevä nainen kysyin minulta ruokatauolla, että "joko saa onnitella?" Olin aika äimänä ja änkytin jotain, että niin kai. En pysty ymmärtämään miten joku on voinut jo nyt tajuta raskauteni ja vielä kehtaa kysyä asiasta? Toinen tilanne oli toissapäivänä, kun eräs hyvä työkaverini tuolta kerrosta ylempää kertoi erään eläkkeelle jäämässä olevan miehen sanoneen, että "taitaa olla Maria pieniin päin!" Mitä ihmettä…. tämä hyvä työkaverini tietää tilanteeni ihan alusta loppuun ja oli vain vastannut jotain ympäripyöreää, että ei ole ja vaihtanut puheenaihetta.

Kyllä tämä saa miettimään, että miten paljon oikein olen ulkopuolisen silmiin paisunut? Tänään on meneillään vasta rv 10+3, eikä asiasta todellakaan tekisi mieli puhua vielä. Olin ajatellut, että kerron vasta silloin kun jään kesälomalle eli raskausviikolla 16. Monet ovat salanneet asian paljon pidempäänkin, mutta en kyllä ymmärrä miten! Pohdinkin nyt, että pitäisikö minun kertoa myös esimiehelleni ennekuin hän kuulee huhuja muualta… en tiedä, olisin niin kovasti halunnut odottaa siihen nt-ultraan saakka!

7 kommenttia:

 1. Mä kerroin kaksosraskaudestani töissä vasta muistaakseni rv 22. Kukaan ei ollut epäillyt mitään :D Käytin väljiä vaatteita, mutta olihan se ihme, ettei kukaan ollut hoksannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep! :D Minun kaksi hyvää ystävää on myös raskaana ja he ovat molemmat kertoneet vasta pitkälti raskausviikon 20 jälkeen. Olenkin pohtinut, että ehkä viime aikoina käyttämäni löysät vaatteet paljastivat minut? Yleensä käytän siis hyvinkin tiukkoja t-paitoja yms ja nyt olen pukeutunut telttoihin tämän turvotuksen takia. Noh, ei auta kuin ihmetellä..... :D

   Poista
 2. Ei sun tarvi kertoa ennen kun susta itsestäsi siltä tuntuu. Itse vastaisin noin moukkamaisiin heittoihin varmaan jotain tyyliin "mistä onnittelet" tms. Asia on hauras ja oma, sitä ei tarvi jakaa kenenkään kanssa ennenkun se tuntuu itsestä hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta kyllä... jotenkaan siinä tilanteessa en vain keksinyt yhtään mitään muuta vastausta, niin änkytin, että niin kai. Tuollaiset tilanteet tulee aina niin nopeasti ja yllättäen... hyvät vastaukset tulee mieleen vasta paljon myöhemmin :)

   Poista
  2. Totta, itsekkin häkeltyisin moisista heitoista. Meillä tänään rv 8+2, perässä tullaan :) Millon teillä tarkka laskettu?

   Poista
  3. Oiii, ihanaa! Hirmuisen paljon onnea <3 Tuntuu, että alkuraskaus menee ihan liian hitaasti... tai ainakin itselläni ne kaikki pelot on jatkuvasti mielessä. Toivottavasti sinulla menee paremmin ja rennommin :) Meidän laskettu aika on 10.12. Entäs teillä?

   Poista
  4. Kiitos <3 Onnea teillekkin! Meillä laskettu on 26.12. Joo kyllä pelkoja on ollut kovasti :( Olemme käyneet 2 varhaisultrassa ja ne on onneks vähän helpottanut mieltä. :)

   Poista

Olen iloinen kommentistasi! ♥