tiistai 8. toukokuuta 2018

Liikunnan iloa!

Palasin eilen salille yhdeksän viikon tauon jälkeen! Tuntui kyllä aivan mahtavalta olla siellä taas, vaikka jouduinkin tekemään treenini aika pikaisesti, koska mies odotteli kotona autoa käyttöönsä. Ensi kerralla varaan aikaa enemmän, että voin keskittyä paremmin.

Olin aika hukassa millaista treeniä raskaana ollessa saa ja uskaltaa tehdä. Yritin epätoivoisesti googlettaa asiasta, mutta tietoa löytyi monenlaista. Päädyin lopulta ottamaan Fitverstaan kautta saliohjelman nimeltä During Pregnancy. Se vaikuttaa oikein hyvältä! Ohjelmassa on 3-jakoinen saliohjelma, kotitreeni, pallotreeni ja venyttelyohjeet. Noita voi tehdä sillä tavalla mikä itselle sopii parhaiten. Tykkäsin myös siitä, että mukana oli paljon tietoa vatsalihaksista ja niiden treenaamisesta. Olen taas täynnä intoa ja tuntuu kivalta päästä kolmena päivänä viikossa salille töiden jälkeen! Ainakin nyt olo on hyvä ja pirteä, että energiaa moiseen riittää!

Täytyy sen verran mainita, että en ole koskaan myöntänyt tykkääväni liikunnasta. Vihasin aina koulussa liikuntatunteja, eikä harrastukseni ole koskaan olleet liikuntapainotteisia. Säännölliset liikunnan aloitin vasta 2013, kun otin salijäsenyyden tuonne nykyiselle kuntosalilleni. Alkuun otin tavoitteeksi käydä siellä edes kerran viikossa ja se toimi. Tammikuussa 2015 aloitin Fitfarmin valmennuksen, joka sisälsi huimat neljä salitreeniä ja alkuun ajattelin etten ikinä jaksa/kerkeä käydä niin montaa kertaa viikossa salilla. Mutta nopeasti siihenkin tottui ja sillä linjalla olen mennyt tähän alkuvuoteen saakka. Toki olen kesäisin pitänyt pidempiä taukoja ja kipeänä ollessa levännyt monta viikkoa, että toivun kunnolla. En vieläkään ihan täysin uskalla sanoa, että liikunta on minun suosikkipuuhaa, mutta kyllä siitä hyvä olo tulee.

Ulkona liikkuminen puolestaan ei ole ollenkaan minun juttu. Nyt hyperstimulaation aikana ja sen jälkeen toipuessa kevyet kävelylenkit olisivat olleet sallittuja (ja varmaan suositeltuja), mutta en vain saanut lähdettyä ulos. En edes hyvillä keleillä, joita on nyt riittänyt runsaasti. Päätin ottaa tavoitteeksi, että käyn kolme kertaa viikossa salilla ja lisäksi käyn kävelemässä ulkona 1-2 kertaa. Haluan tulevaisuudessa tehdä vaunulenkkejä ja tietenkin ulkoilla muutenkin lapsen kanssa, joten pakkohan itseäni on alkaa opettaa uusiin tottumuksiin jo tässä vaiheessa :D

Siinäpä tämän hetken kuulumiset. Perjantaina on ensimmäinen neuvola ja sitä odotan innolla! Ei kyllä mitään tietoa mitä siellä ensimmäisellä kerralla tehdään? Ilmeisesti saadaan aika paljon lappusia kotiin luettavaksi ja tietoa jatkosta. Voikohan sydäääniä kuunnella jo tässä vaiheessa? Onneksi perjantai on ihan pian. Tänään meneillään rv 9+1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kommentistasi! ♥