keskiviikko 30. toukokuuta 2018

"Oliks toi suunniteltu?"

Kerrotiin eräälle ystäväpariskunnalle raskaudestani. Uutinen otettiin sinällään ihan hyvin vastaan, mutta pariskunnan nainen tokaisi, että "saanko kysyy, mut oliks toi suunniteltu?". Kyllä, häkellyin kysymyksestä. Olin ehkä aavistuksen verran loukkaantunutkin. Vastasin, että kyllä oli ja tarvittiin aika paljon lääketieteen apua. Hän meni hiljaiseksi.

Ihmettelen vain, että onko muilta kysytty tuollaista? Itselleni ei tulisi missään nimessä mielenkään kysyä... vaikka raskaana oleva nainen olisikin esimerkiksi todella nuori, juuri eronnut tai pitkään sinkkuna ollut. Se ei kuulu muille! Tietenkin, jos haluaa asiasta itse avautua, niin ei siinä sitten mitään.

Meillä on parisuhdetta takana reilu 14 vuotta ja ikääkin päälle kolmekymmentä, niin kuvittelin, että kaikki odottavat ja mielessään pohtivat milloin tällainen uutinen tulee julki. Mutta ilmeisesti monet ovat ajatelleet, että emme halua lapsia? En tiedä, mutta jollain tapaa tuo jäi vaivaamaan mieltä. Olen toki tällä hetkellä paljon herkempi kuin normaalisti ja loukkaannun monista asioista tavallista herkemmin. On tämä niin ihanaa kamalaa aikaa ♥

Tänään rv 12+2 ja ultra ylihuomenna!

2 kommenttia:

 1. Hei,
  Ensinnäkin onnea raskaudesta! Odotan myös esikoista ja olen sinua kaksi viikkoa edellä, joten kirjoituksiisi on helppo samaistua.

  Olet kyllä joutunut ikäviin tilanteisiin mm. työkavereiden utelut. Mielestäni on todella epäkohteliasta kysyä edes kaverilta, oliko raskaus suunniteltu! Itse olemme myös kolmekymppisiä ja pitkä suhde takana, joten kyllä loukkaantuisin jos minulta kysyttäisiin vastaavaa.

  Paljon tsemppiä perjantain ultraan! Se on ihanaa nähdä oma vauva vatsassa, konkretisoi odotusta uudella tavalla!
  t.Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maija, onpa kiva kuulla, että olet löytänyt blogiini ja kävit jättämässä kommenttia. Ihan hirmuisen paljon onnea myös teille raskaudestasi ♥ On tämä ihmeellistä aikaa!

   Aivan totta. Minustakin utelut ja tuollaiset kysymykset on todella ikäviä, enkä oikein keksi mitään järkevää vastattavaa. Vielä olisi monia ihmisiä, joille pitäisi kertoa, mutta jotenkin tuollaiset kommentit saa minulle sellaisen fiiliksen, että haluan pitää asian itselläni.

   Kiitos tsempeistä, kirjoitinkin kaksiosaisen postauksen ultrasta. Se oli kyllä todella hieno kokemus ja kaikki tuntuu todellisemmalta :)Vatsa alkaa jo hieman näkyä, kun olen tiukka paita päällä. Ihanaa!

   Oikein mukavaa kesää ja onnellista odotusaikaa! ♥

   Poista

Olen iloinen kommentistasi! ♥