lauantai 24. maaliskuuta 2018

Alkionsiirto

Alkionsiirto oli eilen ja kaikki meni loistavasti! Siirrettävä alkio oli 4-päiväinen morula-vaiheen saavuttanut alkio. Olin niin jännittynyt etten älynnyt kysyä mitä tuo tarkoittaa ja onko alkio "hyvälaatuinen"! Olen lukenut, että joillekin on kerrottu alkion olevan esim. 2-luokkaa tai AB-luokkaa. Ei mitään käsitystä mitä nuokaan tarkoittavat, mutta tietäisinpä edes jotain enemmän alkion laadusta tai solumäärästä! Kolme alkiota pakastettiin.

Itse toimenpide kesti alle kymmenen minuuttia ja tukalinta oli se hirvittävä vessahätä, joka minulla oli. Hoitaja naureskelikin, että oloni on varmasti tukala, sillä rakko oli aivan täynnä. Oli mielenkiintoista nähdä näytöltä miten alkio laitettiin kohtuuni! Endometrium oli kuulemma hyvän paksuinen ja alkio saatiin siirrettyä hyvään kohtaan.

Sain mukaani ohjeet jatkolääkityksen ja raskaustestin suhteen. Jatkan Teroluteja samalla kaavalla (1 tabletti aamulla ja 2 illalla) ja huomenna pistän Gonapeptyl -pistoksen päivällä. Virallinen testipäivä on perjantai 6.4. Sinne onkin odottelemista.

Olin ajatellut, että tunnelma alkionsiirron jälkeen on jotenkin hilpeä, onnellinen ja odottavainen. Lopulta en tuntenut koko päivänä oikein mitään. Toki olen iloinen, että näin pitkälle päästiin ja kaikki meni hyvin, mutta olo on jotenkin tyhjä. En osaa ajatella, että sisälläni on solumöykky, josta saattaisi ihan oikeasti tulla meidän vauva, jos kaikki menee niinkuin pitää. Toivotaan, että nyt on meidän vuoro ❣

4 kommenttia:

 1. Morula kuulostaa hyvältä. Meillä oli kaikilla muilla siirtokerroilla niin ja niin monta solua alkiossa, paitsi viimeinen, jolloin oli morula. Olin niin tottunut niihin solumääriin ja lääkäri sanoi että on hyvä että soluja on jo niin paljon, että niitä ei pysty enää laskemaan. :) Tämä siis tärppäsi. Onnea matkaan!

  VastaaPoista
 2. Hei Annika! Kiitos todella paljon kommentistasi.. toivoinkin, että joku kokeneempi tulee kertomaan omista kokemuksistaan :) Tuo oli hyvä (ja helpottava tieto)! Toki olen googlettanut vaikka mitä, mutta sieltäkään ei aina löydy välttämättä oikeita ja tuoreita tietoja. Huhhuh, nyt eletään jännittäviä aikoja! Ja kiitos <3 Toivotaan, että onni osuu nyt meidän kohdalle!

  VastaaPoista
 3. Hui kun jännää! Olen seurannut koko ajan taivaltasi ja jännittänyt mukana :) Nyt vaan peukut pystyyn!

  VastaaPoista
 4. Mukava kuulla, että seurailet matkaani! :) Tuntuu mukavalta, kun joku jaksaa lukea tekstejäni ja tsempata! Kiitos todella paljon ♥ Tämä on jännittävää... ja odottavan aika on pitkä! Toivotaan parasta ♥

  VastaaPoista

Olen iloinen kommentistasi! ♥